За 6 месеца срещнахме бизнеса

с изпълнителната власт и кметовете в

шестте икономически региона на страната

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще помогнат на местната власт и бизнеса в Югозапада да се информират от първа ръка за кандидатстване по проектите от новите европрограми. Това ще стане на бизнес форум в Благоевград на 1 ноември, организиран от вестник “24 часа” в партньорство с община Благоевград и с подкрепата на СИБАНК.

Министър Павлова ще представи най-големите проекти за регион Югозападен, какви са приоритетите в програмния период 2015-2020, както и новата Оперативна програма “Региони в растеж”. Как фермерите да кандидатстват по зедемелските програми, пък ще разясни зам.-министър Грудев.

Бизнес форумът в Благоевград е финал на 6-месечна национална кампания “Региони в растеж” на в. “24 часа”, която срещна директно изпълнителна, местна власт и бизнеса в шестте икономически региона на страната.

При изключителен интерес и пълни зали минаха дебатите във Варна, Велико Търново, Русе, Враца, Бургас и Пловдив.

Преди началото на форума в Благоевград на площада пред общината министър Танева и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов ще открият фермерски пазар, на който ще се предлагат екологично чисти храни директно от техните производители.

Пазарът е организиран от вестник “Български фермер” с подкрепата на Българската банка за развитие.