Държавната консолидационна компания,
в която са те, още не е обявила рокадите

Бордът на директорите на ВМЗ - Сопот, се увеличава с двама души. На поста си остава изпълнителният директор Иван Гецов, съобщиха неофициално източници от Министерството на икономиката.

Мотивът е, че се правело заради нарасналата работа в завода.

В “Ел Би Булгарикум” пък бордът на директорите бил намален от петима на трима души.

Смени в бордове на държавни фирми е предприела Държавната консолидационна компания. Неофициална информация за това се появи в края на миналата седмица. “24 часа” отправи запитване към ведомството на министър Божидар Лукарски, който е принципал на ДКК.

В неделя зам.-министърът на икономиката Любен Петров каза, че през него не са минавали такива промени и той не знае. Телефоните на министър Лукарски бяха изключени.

В понеделник “24 часа” изпрати писмени въпроси до министерството и до ДКК.

От министерството заявиха, че отговори ще бъдат дадени във вторник.

В местни медии в Карлово вече се появиха предположения, че сред новите хора в борда на ВМЗ - Сопот, е Атанас Трифонов. “Карлово ТВ” се позовава на председателя на КТ “Подкрепа” Димитър Атанасов, който съобщава, че военният завод ще има още един изпълнителен директор и това е Трифонов. Досегашният - Иван Гецов, остава.

Атанас Трифонов е бил досега началник ОТК, а преди време зам.-изпълнителен директор.

“ Имаме притеснения и от тримата нови адвокати, които са назначени в предприятието”, казва пред медията лидерът на “Подкрепа”. Атанас Богданов, Николай Бунов и Георги Николов ще са новите членове на борда, казва още той.

Пак в карловските медии се появиха информации и за освободените членове на Съвета на директорите - цитират се имената на Владислав Тоцев и Любомир Джапаров.

Първоначално се появиха слухове, че се готвят промени в бордовете и на “Кинтекс” и НИТИ-Казанлък. Валентин Радев, депутат от ГЕРБ и бивш зам.-министър на отбраната, каза за “24 часа” , че е в абсолютно недоумение защо се прави това в този момент. “Няма никакви причини - и ВМЗ - Сопот, и НИТИ, и “Кинтекс” работят много добре. ВМЗ - Сопот, работи на три смени, за да изпълни поръчките. Поръчки има и НИТИ”, заяви депутатът.

ИВАН ГЕЦОВ
ИВАН ГЕЦОВ