Водещата българска енергийна компания - “Енерго Про Варна” получи престижно отличие Работодател на годината- 2016”. Тя бе връчена от социалният министър Зорница Русинова на управителя на водещата енергийна компания у нас Момчил Андреев.
Компанията е осигурила практика и стаж на студенти от Техническия университет - Варна по време на следването им. През 2016 г. е наела на работа 47 младежи, завършили висше или средно образование, а 16 от тях са останали на работа.
“Благодаря за престижната награда. Догодина ще кандидатстваме отново. Предстои много работа - ще се либерализира енергийния пазар- фирмите вече са на него, очакваме да излязат и домакинствата. За нас това означава да обучим и да назначим десетки агенти и търговски посредници. Заради бума в строителството трябва да увеличим поне с 1/3 екипите по присъединяване, защото очакваме 15-20% повече нови абонати да се включват в мрежата ни. Оперираме с 50 хил. км електропроводи. За да обучим специалисти, дори и те да са висшисти, ни трябват поне 2 години обучение. Така че ни чака много работа и много награди”, каза Андреев, след като получи плакет и грамота от министър Русинова.
С престижната награда бяха отличени още “Се Борднетце- България”, Карнобат, “Сенсата Технолоджис България”, “”Калинел” Троян, “Пирин Текс Продакшън”, “Нурсан отомотив” Бургас, “Престиж-96”, “Ектотерра”, “Декорюм” и др.