Двама съветници на министъра на икономиката Теодор Седларски влизат в борда на “София Тех Парк”, научи в. “24 часа”.
Единият е Васил Караиванов, който е асистент в Стопанския факултет, откъдето дойде и Седларски. Вторият е Натанаил Стефанов. Третият нов член на борда на директорите е Асен Ненчев.
Във вторник Седларски съобщи, че общото събрание на “София Тех Парк” е освободило целия 5-членен съвет на директорите. Взето е решение бордът да се намали на трима души. Седларски отказа да съобщи кои са новите ръководители на технологичния парк.
Той уточни, че досега те не са били в управлението и не са свързани по никакъв начин с парка. Бил сформиран екип от млади и амбициозни мениджъри.
Седларски уточни, че общото събрание е било свикано преди писмото срещу ръководството на технологичния парк на собственика на “Уолтопия” Ивайло Пенчев. И причината за смяната не е само конфликтът с инвеститора.
Досега директорита на “София Тех Парк” се задържат по няколко месеца на поста. Въртележките започнаха, след като Елица Панайотова, която бе директор от 2012 до март 2016 г. подаде оставка, несъгласна да има втори директор. Тогава шеф стана Йолиан Иванов. От юни същата година за втори директор бе назначена Елица Караджова. Тя остана сама от октомври същата година, когато се е разбрало;
Караджова пък напусна на 12 декември, а на нейното място зае за два месеца и половина Иван Симеонов.