Паветата по столичната улица “Боряна” в кв. “Овча купел” ще бъдат сменени с асфалт, ще има нови тротоари и бордюри, ще се изгради LED осветление.

Това предвижда реконструкцията, която стартира в понеделник. Изпълнител е “Трейс Груп Холд”. Според инж. Галин Йонев - технически директор на “Трейс София” ЕАД, работата по проекта ще приключи за малко над месец.

Ремонтът се прави заради множеството жалби на граждани за прахта и шума, които създава паважната настилка, съобщи зам.-кметът на София Евгени Крусев.

Той обясни, че общината е в готовност да стартира втория етап от разширението на бул. “Монтевидео”.

“Трейс Груп Холд” започна ремонта на булеварда през миналата година. Стойността е над 9,5 млн. лв. и първият етап вече е приключен. Предстои изпълнението на втория до бул. “Никола Петков” за 4 млн. лева. Ще бъдат изградени нов път и канализация. Важна част от проекта е изграждането на кръгово кръстовище между бул. “Монтевидео” и ул. “Боряна”.

До седмица започва строителството на метрото в “Овча купел”, каза още Крусев. Изпълнител е обединение “Метро Горна баня” с водещ партньор “Трейс Груп Холд”. Tова е втори етап от третия метродиаметър и ще позволи на жителите на квартала да стигат до центъра за 10 минути.