Чарът на много места у нас се държи на това, че там няма изградена туристическа инфраструктура, но все пак е необходимо да има минимални условия, заяви пред БНР Иван Михалев – Той е търговски директор на Медийна група България и автор на блога "Отбивки" и един от авторите на книгите "101 отбивки", "Нови 101 отбивки" и "101 романтични места в България

България е изненадващо красива дестинация, дори романтична дестинация. Ние самите, докато работихме по тази книга "101 романтични места", се изненадахме колко малко известни, но запазили чара на отминали епохи местенца има в България. Замислих се, че до голяма част чарът на тези места се дължи на факта, че няма изградена около тях туристическа инфраструктура. Много хора се оплакват от това, че няма изградени пътища или табели, но има някаква романтика да откриеш някакво място, за което само си чувал или си видял във Фейсбук, или някой ти е разказвал как да стигнеш до него. В това има някаква неподправена тръпка – да го намериш сам. Така коментира Иван Михалев успешната си книга "101 романтични места". 

Истината е, че ако става дума за туризъм в България – да, имаме огромно наследство, имаме изключителни природни дадености и забележителности, които малко държави имат, но сме на светлинни години от това, което развитите държави в сферата на туризма са постигнали, каза журналистът - Просто за голяма част от тези места не просто липсват табели и пътища, но и елементарна инфраструктура от типа на чешми, тоалетни. Ние сме се нагледали, пътувайки из България, на грозни картинки около красиви забележителности. Това е нещо, за което малко се говори, а трябва да се говори, каза още Михалев.