След почти двучасов скандал в пленарна зала, депутатите гласуваха против създаването на временна комисия, която да разследва строежа на магистралите. Предложението бе внесено от групата на БСП и целеше да се разгледа има ли пропуски и нарушения от Агенция „Пътна инфраструктура”, както и да провери сигнали за некачествени строителни работи.

Преди гласуването се стигна до остри реплики и обвинения между управляващи и опозиция.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че некачествените участъци са изградени при управлението на социалистите.
„Има участъци от магистралите, където леко се чувства дискомфорт, но това са участъците, строени от кабинета „Станишев“, каза той.
И добави, че управлението на ГЕРБ е изградило 300 км.

„Служебният кабинет в момента – нали всички станахме свидетели на офертата, която беше по лота „Струма“ доколкото си спомням. Знаете ли къде бяха документите? В човека, който беше главен секретар на АПИ по времето на Станишев“, каза още Цветанов.

Ще припомня само един факт на тема комисионни и сделки - "Симитли и един голям строител на магистрали с пряка изповед в ефир", отвърна лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Желю Бойчев от БСП заяви, че в последните няколко години по линия на националното финансиране и по усвояване на европейски средства са изхарчени стотици милиони левове за строителството на инфраструктурни обекти. „Същевременно и в момента и по-назад във времето сме свидетели на множество скандали по провеждането на такъв тип дейности“, каза той.

Според Александър Ненков от ГЕРБ ненавсякъде пътищата са в добро състояние, но се забелязва голяма промяна в сравнение с преди десет години.