Трябва да осигурим по-добро заплащане в сектор Сигурност, за да стане по-привлекателен, каза пред Нова тв военният министър Красимир Каракачанов. Един млад войник започва със 608 лв. плюс 120 лв. порцион, уточни той. Каракачанов каза още, че си дава сметка, че и парите и за образование и за пенсии не достигат.

Той подкрепя премиера Борисов, че проектите за модернизация на армията трябва да се развиват паралелно. Изплащането на тази техника да става на по-малки вноски за по-дълго време. За модернизация на сухопътните войски добре е да бъде ангажиран и българският военно-промишлен комплекс. За самолетите има три проекта.

Няма разнобой между премиер и президент, каза още Каракачанов.

Хубаво е въпросът за доброволната военна служба да се разгледа от парламента. Работна група от МО работи по два варианта - младежите да ходят като на работа от 8 до 17 ч, или да бъдат постоянно в казармата. Другото е да се наблегне на военното бучение в училище заедно с Министерството на образованието. Сега уча 5 учебни часа в часа на класния, но те са недостатъчни.

Иво Антонов, който нашумя с нацисткия поздрав, е служител на МО от 18 години, Това е снимка отпреди 10 г., аз не я одобрявам, но тя се вади, за да се злепоставят патриотите. Г-н Антонов обаче не е от Обединените патриоти, той е служител на МО и като се върне от отпуск аз ще разговарям с него, каза още Каракачанов.