Бизнес конференция „Споразумение за свободна търговия между Виетнам и ЕС – възможности и предизвикателства, търговско-икономически отношения между Виетнам и България“ ще се проведе в Добрич в понеделник. Ще участват представители на бизнес–средите от двете държави, специализирани в различни сектори. Конференцията цели да представи съдържанието на Споразумението за свободна търговия между Виетнам и ЕС (EVFTA). , възможностите на търговията между двете страни.

По програма, събитието ще бъде открито от посланика на Виетнам у нас Нгуен Тхи Хонг Оан, която ще информира за политическата, икономическа и социална обстановка в държавата.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов ще представи икономическите възможности на Добрич и региона, както и туристическия, и културно-историческия му профил. Търговският съветник в посолството на Виетнам Нгуен Тхай Хоа ще формулира основните черти на Споразумението за свободна търговия между Виетнам и ЕС и ще представи възможности за търговия със страната. Първият секретар в посолството До Ван Чинг ще представи на участниците във форума видеоклипове за икономическа и социална обстановка и туристически потенциали на Виетнам.

В края на програмата е предвидена и дискусия по представените теми. Организатори на конференцията са посолството на СР Виетнам в България заедно с община-град Добрич.