На 9 и 10 септември в Южния парк в София ще се състои двудневно събитие на открито със свободен вход "Аз събуждам България", съобщиха в Националния пресклуб на БТА Пламен Попов и Ясар Маркос - основатели на инициативата "Аз събуждам България" и Султанка Петрова - зам.-министър на труда и социалната политика.

Кампанията има за цел да събуди българския дух чрез силата на знанията и уменията, посочиха участниците в пресконференцията Тя ще обедини усилията на предприемачи, музикални изпълнители и лектори от България и чужбина и ще включва множество разнообразни активности и игри.

Обученията, които ще последват от есента във всички областни градове, ще са напълно безплатни. Макар и насочена към младежи до 29-годишна възраст в компанията могат да се включат и по-възрастни хора, допълниха организаторите.

В областните центрове ще гостуват български специалисти и чужди лектори, за да проведат общо 250 обучения в сферите на: управление на финансите; кариерното развитие и пазар на труда в България; онлайн маркетинг; електронната търговия; високи технологии, презентационни умения и предприемачество.