Лилия Гешева: Няма нещо, с което не можеш да се справиш, стига да имаш желание да го направиш


„Мурите клуб хотел” в Разлог работи вече 10 години. През всички тях старанието на екипа е било насочено към това да е максимално близо до гостите. Постигали са го с уюта, който предлага мястото, професионално обслужване и не на последно място – с вкусна и авторска кухня. Любимо място на мнозина още от 2008 г., познат тогава като White Fir Valley, сега „Мурите клуб хотел” е достоен конкурент на множество първокласни хотели по света. Той предоставя на посетителите отлични възможности за релакс, спорт и туризъм сред красива природа, спокойствие и тишина. Комплексът се състои от 4 тематични сгради, носещи имена на екзотични цветя – „Азалия”, „Орхидея”, „Камелия” и „Жасмин”. Отличава със забележителна архитектура и изискан интериор.

- Откога сте в този бизнес? Занимавали ли сте се с нещо друго преди?
- Аз съм магистър по "Туризъм". Винаги съм се занимавала с това, то е и моята страст. За мен не е просто работа, а начин на живот. Изпитвам истинско удовлетворение, когато гостите ни си тръгват щастливи и се връщат отново.

- Защо избрахте да работите в тази сфера?
- Родена съм и живея в този регион. Тук туризмът е доста добре развит отрасъл. От дете тази професия ми се струваше много интересна, харесваше ми срещата с много и различен тип хора. Щастлива съм, че мечтата ми се превърна в реалност.

- Какво научихте за тези години?
- Научих, че няма нещо, с което не можеш да се справиш, стига да имаш желание да го направиш. Разбира се, екипът е много важен. Когато даваме всичко от себе си, нещата се получават. Работим с желание и усърдно, за да накараме гостите си да се почувстват специални. Научих също, че е много важно да сме постоянни в нашите цели. Държим много на качеството на продукта, който предлагаме, и се стараем да го поддържаме на високо ниво.

- Кой беше най-трудният момент в досегашния ви опит?
- Не съм запомнила нито един момент в моя професионален опит като толкова труден, че да го отбележа. Във всеки ден има и трудни моменти. Стремим се да решаваме трудностите и проблемите си с професионализъм.

- Как избирате служителите си?
- На първо място, разбира се, са професионалният опит и квалификация. За съжаление в района няма достатъчно професионалисти. Затова много важно е първото впечатление за човека. Ако преценим, че можем да сме в един отбор, разчитаме на добро вътрешно обучение, ползваме услугите и на външни фирми, предлагащи обучение и квалификация в тази сфера.

- Какво казвате на служителите си, за да ги мотивирате?
- Опитваме се да мотивираме служителите си, като постоянно инвестираме в тяхната професионална квалификация, разработили сме и бонусна система за най-добрите. Стараем се да работим в екип със всички, независимо от позицията, която заемат.

- Как си представяте вашия бизнес след 5 години?
- Надявам се бизнесът ни след 5 г. да бъде по-успешен и проспериращ.