Със символична първа копка, която бе направена днес, започна рехабилитацията на 14-километров участък от пътя Варна-Добрич-границата с Румъния. Финансовият ресурс е осигурен по оперативната програма "Региони в растеж", предаде БТА.

Над 40 километра от път II-29 ще бъдат обновени за година с подкрепата на оперативната програма, заяви при обявяването на началото на строителните работи председателят на управителния съвет на Агенцията "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов.

По думите му отсечката обхваща и околовръстния път на Добрич, от който остава да бъде рехабилитиран само западен участък и той ще бъде ремонтиран догодина.
Пътят Варна-Добрич-до граничното село Кардам е най-натовареният, като по него преминават леки, товарни и тежкотоварни автомобили към Румъния и Русия, а в обратната посока - към вътрешността на България, каза заместник областният управител Красимир Николов.

Второкласният път е най-кратката връзка между Румъния и курортите по българското Черноморие. Участъкът,който ще бъде ремонтиран, започва след разклона за село Стефаново и е до кръговото кръстовище на околовръстния път на Добрич и пътя за село Паскалево, посочват от агенцията. В средата на юни започна ремонтът и на друг участък от път II-29 с дължина 15.5 километра, припомнят от агенцията "Пътна инфраструктура".