Предвиждаме основните ремонти в София да приключат преди началото на учебната година. Toва каза заместник-кметът на Столична община с направление „Транспорт и транспортни комуникации“ Евгени Крусев в предаването „Денят започва“ по БНТ.

„Към момента движението във всички точки, в които се извършват ремонтни дейности, е спокойно. Въпреки това полагаме усилия те да се завършват възможно най-скоро, за да се облекчи напълно трафикът до 15 септември. Основните ремонти продължават по бул. „Прага“, бул. „Княз Александър Дондуков“, бул. „Овча купел“, започнахме и бул. „Тодор Каблешков“ и неговото разширениe и реконструкция“, обясни той.

По темата за подмяната на релсите на трамвайна линия 7 Крусев обясни, че в рамките на следващата седмица изтича срокът за подаване на оферти, в които строителните компании могат да подадат своите предложения. „Предвиждаме ремонтните дейности да продължат около месец. Става въпрос за отсечка от 600 метра“, каза той.

Относно разширяването на зоните за паркиране Крусев уточни, че глобалната политика за София предвижда да се разширява зоната в определени райони, където гражданите са заявили желанието си да се въведе тази зона, която да даде повече ред и дисциплина при паркирането. „Целта ни е да не се паркира по тротоари, а по точно определени и обозначени за това места и да се спазва регламента за временно паркиране, така че повече хора да могат да се възползват от паркирането в сърцето на града“, каза той.