“Капш трафик солюшънс” и консорциум “Тол България” продължават в търга за толсистемата. Останалите четири участника вероятно ще бъдат отстранени от търга, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

В “Капш трафик солюшънс” влизат няколко чужди фирми - “Капш Телематик Технолоджис България”, “Капш Телематик Сървисиз-Полша”, “Капш Трафикком-Италия” и “Капш Трафик Транспортейшън-Испания”. Техническото предложение на сдружението е оценено със 100 точки.

Част от “Тол България” са “Телелинк”, “Сиенсис” и “Сирма солюшънс”. Оценката, която са получили по критерия “Техническо предложение”, е 66,67 точки.

Най-важният критерии, според който ще бъде избран изпълнител обаче е предлаганата цена. Тя е с тежест 70% и ще определи победителя. Това ще стане на 4 октомври в 16 часа. Техническото предложение заема 30% от оценката.

Предложените за отстраняване участници са “БГ Път”, в което участват “Контракс”, унгарската “Ай сел глобъл солюшънс” и един от редовните жалбоподатели срещу търга - чешката “Толлнет”, с подизпълнители словашките “Бетамонт”, “Кедрус”, “Пей уел”, “Словашка продукционна” и “Мовис”. Вероятно не продължават и българската “Сиела норма” и “Телетол”, в което участват БТК, “Нованор” и “Иком”.