Междуведомственият съвет взе единодушно решение за възстановяване на спрения лиценз на „Емко“. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов по време на брифинг, предава „Фокус“.

„От полицията е констатирано, че са отстранени нередностите, които имат пряка опасност към населението и работниците в дружеството. Разбира се, има и предписания, които дружеството трябва и съм сигурен, че ще изпълнят. Те ме увериха в разговор, че работят 24 часа за отстраняване на тези нередности. Но те в никакъв случай не са свързани с пряка опасност за населението и работниците“, заяви Караниколов. „Следствие на това от полицията предлагат да бъда възстановен лицензът. Докладът е повече от 30 страници и днес вече беше разгледан. Беше взето единодушно решение от целия Междуведомствен съвет за възстановяване на спрения лиценз на дружеството „Емко“, каза още той.

Министърът припомни, че във връзка с казуса „Емко“ и не само тече цялостна проверка в повечето от дружествата във Военно-промишления комплекс и добави, че там, където още не е извършена, ще се извърши.