Бизнесменът Емилиян Гебрев също е на среща с премиера Бойко Борисов, заедно с протестиращите си работници. Разговорът с работниците на "Емко" стана на причина мин.-председателят да не отиде за началото на Консултативният съвет за национална сигурност, свикан от президента Румен Радев.

Гебрев и работниците му протестират и днес в центъра на София заради неразбориите в лицензите на оръжейните фирми "Емко" и "Дунарит".

Лицензите им бяха върнати от държавата в началото на миналата седмица, но тогава НАП започна мащабна проверка в предприятията. Междувременно голяма сделка с Индия бе прехвърлена от частните фирми към държания ВМЗ - Сопот.

„Винаги съм бил на мнение, че трябва да се изслушват страните и да се намери решение в диалог“, посочи премиерът. Прието беше предложението му още днес да започнат преговори между ръководството на предприятието и Министерството на икономиката за изчистване на спорните въпроси около сключените от „Емко“ договори". Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.