"От утре започва зимния режим. Имаме абсолютна готовност за посрещане на зимния сезон". Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на пресконференция след среща с председателя на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов и директорите на областните пътни управления в страната. 

Министър Нанков подчерта, че има презапасеност - средно по места над 60%, на нужните материали - сол, калциев хлорид и други. Налична по места е и зимната техника - над 3 000 автомобила са в готовност. Някои от тях в момента се използват за извършването на ремонтни дейности по пътищата, но до 24 часа те ще минат в режим зимна поддръжка. Отделеният резерв за поддържането на пътищата е между 60 и 80 млн. лв. "Убеден съм, че ще има спестявания от тях. Те ще се използват за ремонти на пътища догодина.", каза още министърът.

Нанков призова още веднъж всички шофьори да сменят летните си гуми със зимни. "Действията ни с метереолозите тази година искаме да са много бързи, искаме да изпреварим времето", допълни той. 

Договорите с фирмите изтичат догодина. Новите договори ще включват изцяло нова методика - ново ценообразуване и по-строги санкции, каза още регионалният министър.