Чест за мен е да работя за най-голямата

телевизия в Европа, казва бившият шеф на Би Ти Ви

Павел Станчев става шеф във френския тв канал TF1, съобщиха официално от там. Той е новият главен изпълнителен директор на дистрибуцията му.

На новия си пост Станчев ще отговаря за няколко цели на медийната група. Първата от тях е маркетингът на каналите и нелинейните услуги на групата TF1 в платформите за разпространение във Франция, както и за маркетинга на каналите в Белгия и Швейцария. Друга задача на Станчев ще е развитието на активите на групата TF1 в международен мащаб, като работи с отдел “Стратегия, развитие и трансформация” в опит да завладее нови пазари. Във френската медийна група той ще отговаря директно пред изпълнителния вицепрезидент на компанията Режи Раванас.

“Признание и голяма чест за мен е да работя за най-голямата телевизия в Европа. Признание е и за страната ни, че български мениджър е в толкова популярната френска медия”, каза Павел Станчев пред “24 часа”.

Бившият шеф на Би Ти Ви, а преди това и на Нова тв е бил поканен на поста от вицепрезидента Режи Раванас. Веднага след като прекрати работата си в Би Ти Ви (декември 2016 г. - б.а.), Станчев става съветник във френската телевизия за развитието ѝ в Африка. Медията е добре позната там, тъй като има над 200 млн. души, които знаят и говорят френски.

“Ще продължа да следя и Африка на новата си позиция, но вече имам и много по-широки отговорности”, каза Станчев.

Павел Станчев е назначен на новия си пост от 22 януари. Той е с над 20-годишен опит, натрупан в големи международни медийни групи като RTL, HBO, “Доган медия груп”. Станчев беше главен изпълнителен директор на Би Ти Ви медия груп", а преди това беше главен изпълнителен директор за Югоизточна Европа в най-голямата гръцка телевизия “Антена”. (24часа)