Веригата с първа награда и за своята корпоративна социална отговорност

Лидл България получи признанието „Най-добър работодател в България“ за 2017 г. в класацията на консултантската компания AON. Веригата е отличена сред общо 56 компании от 10 индустрии и е единствената наградена сред големите компании. Отличието отразява високата ангажираност и отдаденост на хората, които работят във всичките 86 магазина, 2 логистични центъра и централата на веригата.

Лидл България е един от водещите работодатели в страната и непрекъснато инвестира в грижата за своите над 2 300 служители и в налагането на коректни работодателски практики. Веригата е един от най-предпочитаните и коректни работодатели, като текучеството в компанията е изключително ниско – средно месечният процент на флуктуация в компанията е под 2%. Други интересни цифри са, че делът на жените на ръководни позиции в компанията е над 34%, а 20% от настоящия ръководен състав са кадри, върнали се от чужбина, за да се реализират в нейната структура. Компанията предлага едни от най-добрите условия за работа, най-високите нива на заплащане в бранша, атрактивен социален пакет, разнообразни възможности за кариерно развитие и квалификация. Това е единственият ритейлър у нас с електронно отчитане на работното време, което гарантира заплащане на изработените часове с точност до минута.

За постигане на високата удовлетвореност на служителите допринасят не само отличните условия на труд, но и социалната ангажираност на веригата. През изминалата седмица Лидл България бе отличена и с първо място именно за своята корпоративна социална отговорност на годишните награди на германската икономика. Признанието е резултат от поредицата инициативи, реализирани през 2017 г., сред които и най-голямата „Ти и Lidl за по-добър живот“. С помощта на своите клиенти веригата събира 252 741 лева, с които финансира 31 значими проекти в образованието, околната среда, културата и историческото наследство, здравословния начин на живот.