Телекомът А1 пуска в България дигиталния портфейл. Това е мобилно приложение, чрез което клиентите ще могат да извършват безконтактни плащания чрез смартфон, да изпращат пари, да плащат сметки за телефон, интернет, телевизия, ток, вода, парно и други услуги.

Към А1 Wallet се издава безплатна виртуална карта, с която се пазарува онлайн. Може да се поръча и дебитна карта за плащания на ПОС терминал и за теглене на пари от банкомат. Дигиталният портфейл А1 Wallet няма да има месечен абонамент.

Услугата е съвместна с “Айкарт” и “Аксес файнанс”. От А1 твърдят, че са първият телеком в България, който предлага финансовите услуги като дигитален портфейл и кредитна карта.

Приложението А1 Wallet ще е достъпно за сваляне от Google Play Store след 15 август, като се очаква да се появи и в App Store на Apple скоро след това. В периода до 30 август то ще бъде в тестови режим. Всеки клиент, който ползва приложението в тестовия период и даде предложение за подобрение на услугата, ще получи еднократен бонус от 1000 MB мобилен интернет.

Втората нова финансова услуга на телекома е А1 кредитна карта, коятоще има преференциална лихва и условия за клиентите на компанията, няма да има такси при теглене от банкомат в страната и чужбина и ще бъде без такси за годишно обслужване. Процесът по кандидатстване за А1 кредитна карта ще е лесен и удобен за клиентите.Предвидено е предлагането да започне след 15 Август, като повече информация желаещите може да получат като се свържат с А1 на *88.

А1 пуска

дигитален

портфейл