“Ай енд Би Риъл Естейт”, собственост на “Айкон” ООД, дъщерно дружество на “ГЕК Терна Груп”, стана член на общността на потребяващите 100% зелена енергия, доставяна от “Енерго-Про Енергийни услуги”.

Компаниите “Ай енд Би Риъл Естейт” и “Айкон” инвестират в проекти и строителство на бизнес сгради и туристически обекти. Сграда в София и комплекс в Боровец вече ползват зелен ток от “Енерго-Про Енергийни услуги” от 18 август. В София това е бизнес център Telus Tower, който е в централната част на столицата. Вторият клиент е хотелският комплекс “Еуфория Клуб Хотел и Ризорт” в курорта Боровец.

Боян Кършаков, управител на “Енерго-Про Енергийни услуги”, връчи удостоверения за 100% зелена енергия на Еврипидис Амиридис, фасилити мениджър на бизнес сградата, и на Клеоники Георгиаду, член на борда на директорите на “Ай енд Би Риъл Естейт” АД.

“Полагаме усилия сградите, в които инвестираме, да отговарят на все по-нарастващите изисквания за енергийна ефективност и щадящо потребление на природните ресурси. Присъединяването ни към потребителите на възобновяема енергия от “Енерго-Про Енергийни услуги” е поредна стъпка в нашия ангажимент към разумно използване на ресурсите на околната среда”, сподели Амиридис.

Наред с възможността за снабдяване с изцяло зелена енергия “Енерго-Про Енергийни услуги” предлага на своите клиенти и енергийно обследване на сгради, както и цялостни решения за постигане на максимална енергийна ефективност.

“Енерго-Про Енергийни услуги” насърчава производството и търговията с електроенергия, генерирана по екологичен начин. Компанията издава удостоверения за зелена енергия в уверение на това, че продаденият ток е произведен изцяло от възобновяеми източници. Документът се базира на гаранции за произход, издадени от Агенцията за устойчиво енергийно развитие. От началото на 2016 г. досега компанията е връчила десетки удостоверения за 100% възобновяема енергия и е зачислила хиляди гаранции за произход на доставяната електроенергия на фирми, работещи в разнообразни сектори на българската икономика – индустрия, банков сектор, туризъм и търговия.