Делото за обявяване в несъстоятелност на кипърския застраховател “Олимпик”, който остави близо 200 000 коли без полици, претърпя трети фалстарт в петък.

То трябваше да тръгне на 12 септември но съдия Ангелос Давид го отложи за 17 октомври, за да има по-голяма информираност на заинтересованите лица.

На 17 октомври започне гледане по същество на внесения иск за несъстоятелност, но лимасолската транспортна компания “Експрес-гараж”, която има застраховани автомобили в “Олимпик”, обяви, че ще възрази по 2 точки - обявяването на дружеството в ликвидация и назначаването на сегашния временен ликвидатор Павлос Накузи за постоянен.

Поради това ново заседание на съда бе насрочено за 26 октомври. Тогава стана ясно, че частно лице, претендиращо за 390 хил. евро обезщетение по автозастраховки, има възражения. Съдията разреши на адвокатите да внесат молба за възраженията, а делото беше отложено за 2 ноември. В петък обаче то отново не тръгна заради включването на нов адвокат.

Следващото съдебно заседание ще се проведе на 12 ноември, но тогава не се очаква решението за ликвидация, а инструкции от съдията за следващите процедури.