Проектът ни за изграждането на обща станция на метрото и на Симеоновския лифт днес беше потвърден с решение на общинския съвет, който прие безвъзмездното и безсрочно право на преминаване в полза на Столична община през частните имоти в обхвата на трасето. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова във фейсбук.

"Това е начинът да осигурим най-удобната връзка с планината – директно от станция на метрото. Предстои изменение на Общия устройствен план на Столична община, с което да обезпечим разширението на метрото след станция „Бизнеспарк“ до северната страна на Околовръстния път (срещу „Ринг мол“ и Икея) с още една нова междинна станция", съобщи още столичната кметица.

Преди дни кметът на район “Витоша” Теодор Петков уточни пред "24 часа", че за момента няма осигурено финансиране, но то обаче ще бъде предвидено в промените в Общия градоустройствен план, които касаят бъдещите разклонения на метролиниите.

Днес Столичният общински съвет е гласувал доклад на Петков, с който общината получава сервитут за удължаването на въжената линия.Става дума за 11 дка частни терени, през които ще мине бъдещото трасе, уточни той.