"Още декември отбелязахме един негативен етап от развитието на пакета "Мобилност". Предстоят междуинституционални преговори, през които ние ще се борим до край". Това заяви министърът на транспорта Росен Желязков пред БНТ.

"Таяни слушаше всички страни и като че ли се опитваше да угоди на всички. Това беше явно и при връщането на досиетата на транспортната комисия, а след това и допускането му в парламента. Когато тази тема влезе в зала със 750 депутата, ние с нашите 17 представители в ЕП, дори с другите държави от периферията на Европа, сме по-малко. Нашата цел беше да не влезе в зала, защото тогава резултатът беше предизвестен", обясни той.

"Лошо впечатление направи ликуването на победителите. Сигурно има и някъде грешка, опонентите ще намерят, но не мисля, че аргументите ще бъдат силни. Още от анонсирането на пакета имахме ясна позиция. Може би ние след 12 години членство не бяхме научили урока, че трябва да правим компромиси. Не сме се научили още да търгуваме с неща, които зависят от нас, за да получим облага, която ни вълнува. Този процес ни даде повече, отколкото ни отне", коментира Желязков.