Тя е част от програмата на банката Smart lady, ще заработи от 5 юни

Уеб базирана информационна и обучителна платформа, която да е в помощ на жените в бизнеса представи Първа инвестиционна банка. Тя е част от програмата на банката Smart lady и ще може да се ползва от 5 юни. Изпълнителният директор на банката Севдалина Василева представи платформата и резултатите от проучване „Жените в бизнеса – очаквания и нагласи към уеб платформи с обучителен и бизнес характер”.

"Smart lady е замислена като цялостна концепция, която да подпомогне жените в бизнеса. Било то млади или не толкова млади. Първият голям елемент е финансовата полза от тази програма - финансовите продукти и възможности, които да направят достъпа до финансиране по-лесен. Много са гъвкави условията по програмата и има много различни продукти, които да отговорят на нейните специфични нужди", разказа Севдалина Василева, изпълнителен директор на ПИБ.

"Целта ни беше да видим нагласите на дамите в бизнеса. Те правят бизнес със страст. Обичат и влагат цялото си сърце в това, което правят", заяви Илона Станева, директор маркетинг и реклама в Първа инвестиционна банка. "ПИБ пожела преди да прави активности с дамите, които се занимават с бизнес да разбере от какво те имат нужда и към какво биха се отнасяли позитивно", обясни Марчела Абрашева, регионален директор за Югоизточна Европа Кантар ТНС. Тя съобщи, че 98% от дамите, участвали в проучване искат да се обучават и предпочитат онлайн обучение.

"Имаме над 370 дами, които са се възползвали от тази програма и 48 млн. лева одобрено финансиране. Уеб базираната платформа, за която става дума в момента е едно логично развитие на програмата Smart lady. Ние го обещахме преди 1 година и понеже FiBank си изпълнява обещанията, днес сме се събрали тук, за да видим тази платформа", каза още тя. Вече над 200 жени в 6 града са минали през обучението на FiBank. "Обратната връзка, която получихме е много, много позитивна. Имаме много други дами в кръга на Smart lady освен получателите на финансиране. Именно миналия месец стартира и "прощръпулника" на клуб Smart lady. Целта му е да прави месечни срещи в неформална обстановка и ограничен брой хора и да се създаде общност за качествено опознаване и качествено общуване", каза тя.