За първи път КСБ връчи награди за цялостен принос в строителството, най-динамично развиваща се компания и инвеститор в човешкия капитал

За 12-и пореден път Камарата на строителите в България (КСБ) връчи наградите на най-добрите строителни компании в бранша. Престижната церемония се състоя по време на годишния бал по повод деня на строителя - 26 октомври, в НДК, зала 3.

36 компании бяха отличени за своите постижения в строителната практика. За първи път КСБ даде и три специални награди в категориите “Цялостен принос в строителството”, “Най-динамично развиваща се компания” и “Инвеститор в човешкия капитал”.

Над 350 гости

на церемонията

Домакините на тържественото връчване на наградите Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството, и председателят на Управителния съвет на КСБ инж. Илиян Терзиев приветстваха над 350 гости, сред които бяха вицепремиерът Мариана Николова, председателят на парламентарната комисия по енергетика Валентин Николов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, министърът на околната среда и водите Нено Димов, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев, председателят на агенция “Пътна инфраструктура” Георги Терзийски, депутати, ръководители на държавни агенции и ведомства, на работодателските и браншови организации, на водещи строителни фирми.

Очакван растеж

“През 2019 г. направихме много, преодоляхме предизвикателства и продължаваме напред. Доказахме, че когато сме единни и обединени, можем да определяме ясни правила в бранша - каза председателя на УС на КСБ Илиян Терзиев. - “Само с общи усилия строителният бранш може да се противопостави на сивата икономика и нелоялната конкуренция.”

“През тази година строителният сектор отбелязва ръст във всички дялове. Прогнозите ни за 2020 г. също са за растеж предвид навлизането на програмния период в най-активна фаза”, допълни Илиян Терзиев.

“Безспорно 2019 г. ще бъде запомнена като успешна за бранша. Голямо предизвикателство пред строителния бранш за следващата година ще са предстоящите ВиК проекти. Ще се работи по близо 800 км водопроводна мрежа, 400 км канализация, пречиствателни станции за питейни и отпадни води”, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. По думите ѝ е започнала работа по много големи проекти, които трябва да се изпълнят качествено и в срок.

Победителите

Златни награди в първа група - високо строителство (жилищно, обществено-обслужващо, промишлено), прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения, получиха “Главболгарстрой” АД, “Обонато Билд” ЕООД и “ЗСК Монтажи” ООД съответно в раздели “големи строители”, “средни строители” и “малки строители”.

При строежите от транспортната инфраструктура ценните отличия взеха “Трейс Груп Холд” АД, “Симекс” ЕООД и “Автомагистрали София” ЕООД.

Златните призове в трета група - строежи от енергийната инфраструктура, бяха връчени на “Дитсманн Енергоремонт Холдинг” АД (големи строители), “Т и Д Инженеринг” ЕООД (средни строители) и “Протех” АД (малки строители).

В групата на строежите от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда златните статуетки са за “Пайп Систем” AД, “Мико - Д” ООД и “Коцев и Цветанов” ООД.

За първи път в историята на професионалния празник на строителите КСБ определи и три специални награди. “Геострой” АД получи наградата “Цялостен принос в строителството”. Ценното отличие беше връчено от изпълнителния директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Евгени Иванов. Наградата “Най-динамично развиваща се компания” отиде при “Микс-Констръкшън” ООД, а “Инвеститор на годината в човешкия капитал” е “Парсек груп" ЕООД.

В класацията участваха 5275 компании, които са вписани в Централния професионален регистър на строителя.

По време на годишния бал беше проведен и тих търг с картини на художника Павел Митков. Част от събраните 18 500 лв. майсторът на четката ще предостави на КСБ за учредяването на фонд за подпомагане на студенти и ученици от висшите технически училища и професионални гимназии по строителство.

Златен рекламодател на тазгодишния бал е “Каро Трейдинг”. Сребърни рекламодатели са “Пайп Систем” АД, “Геострой” АД, “Джи Пи Груп” АД и “Рьофикс” ЕООД. Бронзови рекламодатели са: “Виваком” АД , “Главболгарстрой Холдинг”, “ИСА 2000” ЕООД, “Мапеи България” ЕООД, “Хидромат” ООД, “Планекс”, “Евро Алианс Тунели” ЕАД, “Нелбо” ЕАД, “Европейски Пътища” АД и “Громахолд” ЕООД.

Председателят на Управителния  съвет на Камарата на строителите в България Илиян Терзиев, министърът  на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, почетният председател Симеон Пашов и изпълнителният директор Мирослав Мазнев (от ляво на дясно) посрещнаха над 350 гости на бляскавата церемония.
Председателят на Управителния съвет на Камарата на строителите в България Илиян Терзиев, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, почетният председател Симеон Пашов и изпълнителният директор Мирослав Мазнев (от ляво на дясно) посрещнаха над 350 гости на бляскавата церемония.
12 фирми получиха златна награда за добра строителна практика.
12 фирми получиха златна награда за добра строителна практика.