Още от същото, но в повече - по този начин можем да обобщим заложените параметри в бюджета за догодина. Това коментира в "Още от деня" по БНТ  депутатът от ГЕРБ и член на Бюджетната комисия в парламента Димитър Главчев. По думите му, основната цел на финансовата рамка е на базата на стабилността да се осигуряват повече постъпления в бюджета.

По въпроса защо в новия бюджет няма заложен дефицит, Главчев коментира, че това е било обещано от управляващите: "Обещахме, че ще има неутрално бюджетно салдо и виждате, че така е заложено".

В новия бюджет е предвидено 17% увеличение за заплати на учителите, а за служителите в бюджетната сфера средно 10%. "Като то ще е диференцирано по преценка на ръководителите. Това е правилният подход, защото не може всеки от служителите да има еднакъв принос", допълни Главчев.

"Това, което се осигурява като условия, е добра база за повишаване на всички социални плащания, включително пенсиите - категоричен е Главчев. - Няма спор, че всички доходи са ниски. Но това е пътят за увеличаване".