Пощенският оператор в Китай уведомява, че с цел предотвратяване на риска от по-нататъшно предаване и разпространение на новия коронавирус (2019-nCoV), Китайското правителство е възложило на пощенския оператор в страната всички пратки за град Ухан и транзитно преминаващи през сортировъчния център в града да бъдат дезинфекцирани. Това съобщиха на сайта си "Български пощи" ЕАД.

За международни пратки, предназначени за провинция Хубей (пощенски кодове 430000–449999), пощенският оператор ще се свързва с получателите по телефон за уточняване предпочитанията им за доставка. Пратката може да бъде временно съхранявана в пощенски служби, да бъде предоставена за доставка от пощенска служба или доставена до доставъчни шкафове или чрез други методи на доставка без директен контакт между служител и клиент. Тези стъпки ще доведат до забавяне на обработката и доставката на входящите международни пратки, като в някои случаи няма да бъде възможно да се представи писмено доказателство за доставката.

Моля подателите на пратки за Китай да имат предвид новите обстоятелства във връзка с доставката на пратките в провинция Хубей.

Клиентите ще бъдат уведомени при нормализиране на ситуацията, съобщиха още от "Български пощи"..