В подкрепа на усилията на държавата за "социална изолация" и с оглед установяването на случаи на COVID-19 у нас "Алианц България" удължава срока за предявяване на застрахователни претенции по застраховки "Каско на МПС", "Моята кола", "Гражданска отговорност на автомобилистите", "Моят дом", "Пожар" и "Индустриален пожар" от 5 дни на 30 дни, считано от датата на настъпване или узнаване на застрахователното събитие, с изключение на рисковете "Кражба"/"Грабеж", "Пожар" и "Наводнение" по всички видове застраховки.

От дружеството напомнят, че застраховките трябва да бъдат обявени на тел. 0800 13 014 в срок от 25 часа.

"Алианц България" променя и работното време на офисите в градовете с установени случаи на коронавирус от днес - от 10:00 до 15:00 ч. То се отнася за банковите и съвместните банково-застрахователни офиси в градовете София, Габрово, Плевен, Монтана и Варна.

"Въведохме нови правила за достъп до офисите на "Алианц България" с ограничение за лица, които през последните 14 дни са пребивавали в държави от рискови райони, с установени случаи на COVID-19, съгласно препоръките на Световната здравна организация", се казва в съобщение на дружеството, което подчертава, че правилата непрекъснато се актуализират с оглед развитието на ситуацията.