С пълно мнозинство парламентът реши Владимир Савов да е новият зам.-председател на Комисията за финансов надзор (КФН). Той ще ръководи управление "Застрахователен надзор".

Депутатите избраха Петър Джелепов за член на комисията, който ще подпомага политиката ѝ по анализ и оценка на рисковете на финансовите пазари. Двамата положиха клетва от парламентарната трибуна.

Владимир Савов 6 години е бил в КФН, 3 от който е изпълнявало правомощията на заместник-председател на управление „Инвестиционен надзор" и 9 месеца - зам. председател на управление „Застрахователен надзор". В последните 5 месеца заема позицията на директор на департамента за регулаторна политика и стратегия на Независимия финансов регулатор на Международния Финансов Център Астана, Казахстан.

Петър Джелепов има икономическо образование, през 2010 г. оглавява дейността на Обединена българска като областен мениджър, като за период от 6 години последователно ръководи различни регионални центрове на банката. През 2018 г. заема ръководна позиция в "Общинска банка" АД като изпълнителен директор и член на УС на банката.