Тв водещ напуска бесен студио заради интервюто

“Преди да започнем, само искам да изясним за всички, че макар да сме съседи, нямаме някаква договорка. Вие не знаете какво ще ви питам, няма забранени теми и вие не получавате заплащане за това интервю.” Това заяви прочутата водеща Опра Уинфри в началото на разтърсващия си разговор с Меган и Хари, станал тема №1 в света.

Меган отвърна: “Всичко изброено е точно така”. Двамата с принц Хари не са получили пари за скандалното интервю, но се смята, че то ще е огромна реклама за марката на стойност 1 млрд. долара, която те опитват да изградят. Интервюто вече е продадено в поне 17 държави.

А Си Би Ес е платила между 7 и 9 млн. долара на продуцентската компания на Опра Уинфри за разговора. Телевизията търсеше около 325 000 долара за 30 секунди търговско време по време на програмата, твърдят експерти по реклами - около два пъти повече от нормалната цена на рекламното време през този прозорец на денонощието.

Интервюто на Опра с принц Хари и Меган Маркъл е привлякло 17,1 милиона американски зрители. То се превърна в едно от най-големите телевизионни събития след Супербоула от 1 година насам. В двучасовия разговор принцът и жена му обвиниха британската кралска фамилия в расизъм и липса на закрила от медиите.

Бъкингам обяви,

че “цялото

семейство е тъжно

от факта, колко трудна са били последните няколко години за Хари и Меган” . “Повдигнатите въпроси, като този за расизъм, са много обезпокоителни, те се приемат много сериозно и ще бъдат обсъдени в кралското семейство. Хари, Меган и Арчи винаги ще бъдат обичани членове на семействот”, се казва в изявление на Бъкингам.

Целта на Хари и Меган беше да покажат живота на двойката година след като напуснаха кралското семейство, пише Yahoo Finance. Оттеглянето им от двореца Уиндзор има и значително отражение върху техните финанси.

Принц Хари наследи около 10 милиона долара от имението на покойната си майка принцеса Даяна, а Маркъл допринесе с около два милиона долара (след данъци) от различните си участия като актриса.

Двойката закупи имота си за 14,7 милиона долара в Монтесито в средата на юни, като е платила $ 5 милиона за него и се е възползвала от ипотека за 10 милиона, посочва сп. “Форбс”. Опра Уинфри им е съседка наблизо.

В допълнение към това Хари и Меган дариха $ 3 милиона към Суверенния грантна Великобритания, за да изплатят ремонтите, направени в резиденцията им “Фрогмор” след заминаването им.

Оставащите 95% от доходите на двойката бяха от принадлежащите на принц Чарлз обширни земи, известни като херцогството Корнуол, оценявани на около 1,2 милиарда долара.

“Ню Йорк таймс” съобщи, че принцовете Хари и Уилям са получавали по 6,4 милиона долара от принц Чарлз и херцогството, въпреки че точната сума остава неясна. Въпреки това Хари и Меган вече нямат достъп до нито едно от тези средства, става ясно от множество доклади.

Заради желанието си за финансова независимост принц Хари и Меган се насочиха към търсенето на алтернативни начини, чрез които да печелят парите си.

Наскоро те подписаха 3-годишна сделка за подкасти със Spotify, оценявана на между 15 и 18 милиона долара. Малко по-рано двойката сключи споразумение с Netflix, чиято стойност се изчислява на $ 100 милиона.

Принц Хари също така си партнира с Опра по Apple TV+ в серии за психично здраве. Проектът, който първоначално трябваше да бъде пуснат през 2020 г., бе отложен. Заедно с различните публични изяви на двойката, които според слухове им носят един милион долара, е ясно, че Хари и Меган разширяват медийната си империя.  Опра Уинфри направи бомбастично интервю с принц Хари и Меган.
СНИМКИ: РОЙТЕРС

Опра Уинфри направи бомбастично интервю с принц Хари и Меган. СНИМКИ: РОЙТЕРС

Интервюто на Меган Маркъл и принц Хари пред Опра предизвика скандал в една от най-големите телевизии на Острова. Водещият на сутрешния блок Пиърс Морган напусна студиото на ITV след спор с другия водещ Алекс Бересфорд. Именно тази телевизия излъчи интервюто на Меган и Хари на 8 март във Великобритания. Тогава Морган нарече думите на Маркъл

позорно

предателство

срещу кралицата

и в дълъг монолог разкритикува съпругата на Хари.

Бересфорд му се противопостави и обяви, че причината за “избухването” на Морган бил неуспешният му опит да започне връзка с Меган в миналото. “Разбирам, че не харесваш Маркъл, казвал си го ясно няколко пъти по този канал. Разбирам, че имаш лична връзка с Меган или си опитал, а тя те е отрязала. Това е нейно право. Казала ли е нещо лошо за теб след това? Не е, а ти продължаваш да говориш против нея”, каза 40-годишният водещ.

Морган му отвърна: “Аз приключих. Ще се видим по-късно” - и напусна собственото си студио. Водещият е признавал, че е излизал на среща с актрисата преди години. В колонката си в “Дейли мейл” я нарича “невероятна”.