От 13 юли ЗАД „ОЗК-Застраховане“ осигурява възможност за плащане освен с дебитни и кредитни карти, и през ePay или EasyPay (чрез предоставен код за плащане в офис на EasyPay или чрез банкомат с активна услуга B-Pay) на всички поръчки, направени през www.online.ozk.bg. Това може да се пхрави и при подновяване на застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите при съвсем опростена процедура.

През онлайн платформата на ЗАД „ОЗК-Застраховане“ всички клиенти могат през компютър или телефон, по всяко време на денонощието, в работни и почивни дни да заявят подновяване на изтичаща или вече изтекла полица по следните видове застраховки: „Гражданска отговорност“ на автомобилистите, „Достъпна сигурност за дома“, „Жилища и домашно имущество” срещу първи риск, „Каско“ на СПС.

Процедурата е съвсем опростена – необходимо е само да се напише номера на полицата и да се посочат данни за контакт, а за застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите и адреса, на който да им бъде изпратена безплатно полицата, стикер и сертификат „Зелена карта“.

Клиентите могат да посочат своя адрес и такъв на куриер, от който би им било най-удобно да получат полицата. Могат и да платят дължима вноска по всички видове полици, издавани от дружеството, независимо дали полицата е била сключена в офис на ОЗК, при посредник или онлайн. Единствено клиентите трябва да знаят номера на полицата и да го въведат във формата за заявка.

Тези, които не са имали полица в дружеството, могат да поръчат издаване на нова полица, без да посещават офис за застраховка „Гражданска отговорност“ и да я получат безплатно на посочен от тях адрес, и за застраховка „Достъпна сигурност за дома“.

Всеки може да изчисли индикативната цена на предлаганите застраховки, за да се ориентира в избора си, с помощта на калкулаторите на платформата. По всички видове застраховки, предлагани на www.online.ozk.bg, клиентите на компанията могат да се възползват от атрактивни отстъпки при еднократно плащане на полицата.