Новият служебен министър на икономиката Даниела Везиева, която досега бе съветник на Кирил Петков и участваше в работната група за проверки на ДКК, е бил зам.-министър в същото министерство по времето на втория кабинет на Бойко Борисов, когато министър беше Божидар Лукарски.

Везиева влезе в министерството тогава от квотата на Реформаторския блок, защото е била областен координатор на "Движение България на гражданите" в Русе. Тя беше заместник на Лукарски от 2014 до 2017 г. , министерството тя отговаряше за политиките за икономическия растеж, инвестициите и правата на потребителите.

Тя е родена в е родена в Русе и е завършила финанси и кредит в Стопанска академия "Д.А.Ценов" - Свищов с допълнителна квалификация "Контрол в публичния сектор". Доктор по икономика НВУ "Васил Левски" – гр. Велико Търново. 

От 2007 до 2014 г. Везиева представляваше България в Бюджетния комитет на Европейски училища. Преди да заеме длъжността на заместник-министър на икономиката е работила като началник отдел "Административно, правно, финансово, стопанско и информационно обслужване" в Регионален инспекторат по образование в Русе.

От май 2018 г. до март 2019 г. е била съветник в кабинета на председателя на Комисия за финансов надзор.

Заемала е мениджърски и ръководни длъжности в областта на банковата и консултантска дейност.

От 18.05.2021 г е съветник към министъра на икономиката.

Владее английски и руски език.