Когато решавате какви обувки да си купите, трябва да съобразите доста неща. Като повечето мъже, вероятно на първо място мислите за това дали обувките ще са ви удобни. Но за да изглеждате наистина добре, ще трябва да се постараете повече. Ето няколко малки правила, които ще Ви помогнат да изглеждате перфектно.

Защо е важно да избирате внимателно

Разбира се, че е задължително обувките да пасват добре на краката ви и да ви е комфортно да ги носите. Но това е само началото. Без значение дали ще избирате мъжки маратонки или обувки за официални случаи, можете да гледате на тях като на инвестиция, която ще е добре да използвате възможно най-дълго. Ако са евтини, ще спестите средства в краткосрочен план, но съвсем скоро те ще се захабят и ще се наложи да си купите нови. Всичко това в края на краищата вероятно ще ви излезе по-скъпо, отколкото ако имате само един, по-скъп чифт. Освен че са по-издръжливи, по-качествените обувки обикновено изглеждат много по-добре, а и са по-удобни, което може да Ви спести някои проблеми със стъпалата при ходене.

Как да изберете цвят

Тук нещата стават една идея по-сложни, тъй като цветът на обувките Ви трябва да е съобразен с цветовете на дрехите, с които ще ги носите. Общото правило е, че обувката трябва да е в един и същи нюанс с панталона или да е по-тъмна от него. Освен това трябва да съобразите и вида на аутфита.

Не е лесно, но има начин да се справите. Най-добрият начин да не сбъркате е да изберете обувки в неутрален цвят, които да можете спокойно да носите с различни аутфити. За официални обувки подходящите цветове са черно, кафяво и бежово. При мъжките маратонки можете да заложите на изчистени модели в черно или бяло, за да пасват на всичките ви дънки, на спортните и ежедневните ви панталони.

Избор на обувки за ежедневието

Друга добра новина е, че съвременните тенденции позволяват да носите любимите си мъжки маратонки не само със спортен екип или дънки, но и с небрежен офис костюм. Така че можете да запазите останалите си обувки за наистина специални случаи или просто за удоволствие. Все пак се опитайте да съобразите модела на обувките с обичайния си стил. Обувки с катарами например са по-скоро официални, докато тези с видими шевове са подходящи за по-непринудени поводи.

Избор на обувки за официални случаи

По-официалните случаи изискват по-шикозни обувки. Те са с по-добра изработка и по-изчистени линии. Обикновено са лъскави, но има и по-семпли модели. Задължително е обувките да са по-тъмни от панталона и да са в цвета на колана, който ще носите.