Назначиха некомпетентни хора в ръководството, твърди Андрея Андреев

Новоназначеният изпълнителен директор на "Летище Пловдив ЕАД Андрея Андреев изненадващо е подал днес оставка. Той е депозирал заявлението си за освобождаване пред министъра на транспорта Христо Алексиев и до Съвета на директорите.

Андреев обясни, че прави това в знак на несъгласие с политиката на министерството в областта на гражданската авиация и заради назначаването на некомпетентни хора в ръководството на аеропорта.

От разговора, който е имал със служебния министър Христо Алексиев станало ясно, че летище "Пловдив" ще се концесионира едва след като в него бъдат прехвърлени всички средства от вливането на летище "София".

„Когато летището се оправи, някой ще дойде да го вземе наготово“, описа подозренията си Андреев и припомни, че целта на концесията е именно инвестиране в развитие.

Андреев настоява също министърът на транспорта да изтегли от състава на Съвета на директорите Владимир Зайков, обвинявайки го в некомпетентност в областта на гражданската авиация и въздушния транспорт.

Иска да се уволни незабавно и Красимира Стоянова – началник на политическия кабинет на министъра заради злоупотреба със служебното си положение и подозрение, че е министър в сянка, както и да се уволни Христо Щерионов (за кратко заемал поста директор на летище "Пловдив"), сега главен директор на ГД ГВА. Последните двама Анреев обвинява в саботаж на българската авиация.