Има няколко теми, които нарушават всякакви норми и морал. Радев се възползва от безплатно отразяване в медиите, от всички репортажи по медиите, за които ние плащаме стотици хиляди левове. От къде на къде той вече за стотици хиляди левове ползва бонус? Това честна, равностойна кампания ли е? Като какъв този кандидат-президент вика правителството, той трябваше да направи едно нещо - да издаде указ и да освободи Кацаров. И вие го отразявате. На живо.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след посещението си в Асеновград.

Днес какво направиха - имунизират населението с ваксини с изтекъл срок на годност – „Пфайзер“. Минал им е срокът на годност Това е престъпление, което се върши. И аз питам защо продадоха хубавите ваксини в гаранционен срок на Норвегия, други подариха, а сега лъжат хората и ги ваксинират с изтекли ваксини. "Пфайзер" били казали, че ваксините са валидни още три месеца. И като видяхме ние изтеклия срок на годност, Радев се изплаши и свика някакво събрание на министри. И за да го пуснете без пари на живо, казва, че за днес си е прекратил кампанията. А утре ще продължи ли?

Той като обясняваше на Шипка, че няма вирус, пак ние бяхме виновни, обяви лидерът на ГЕРБ. "Ние всеки ден молим да се ваксинират хората от месеци, а за него все едно нямаше нищо."

"Защо спряха зелените коридори, където ние ваксинирахме по 43 000 на ден? Досега щяхме да сме забравили и да отваряме като в Западна Европа. Всички лекари се ваксинираха публично, а той тайно - защо? Аз лично не му вярвам. Аз също лично се ваксинирах, проф. Балтов, проф. Мутафчийски, проф. Ангелов, за да дадем пример", каза лидерът на ГЕРБ. Според него вече всички партии, дори БСП искат оставката на министър Кацаров.

Сега пък едно въже се скъсало и прекратили операцията за кораба и продължават да тровят Черно море, коментира Борисов и казуса със заседналия турски кораб "Вера Су".

Според думите му за растящите цени г-н Васил Велев (председателят на Асоциацията на индустриалния капитал, б.р.) е направил сметка, че само от вдигането на тока близо 88 млн. са откраднати от търговците на ток. Мисля си, че явно вдигат тези цени на тока за крадене, каза още Борисов. Отчаяни са, паника голяма, посочи той.

При Радев цената на тока скочи за 6 месеца 5 пъти! Ето това ни донесе той - чудовищна инфлация, ръст на всички цени, на тока, на газа и на всичко. Хората очакват решение, а те днес какво решиха на това събрание, освен той да обяснява, че се интересуват сега от здравето на хората, добави Борисов. 

По-ранo лидерът на ГЕРБ посети манастира "Св. Св. Кирик и Юлита" край Асеновград. С него имаше десетки момчета и момичета от "Младежи ГЕРБ". Тук сме, за да видят всички хора как се грижим за манастирите, каза лидерът. Радвам се, че има толкова млади хора, каза той в манастира.

Митрополит Николай Пловдивски го посрещна и му благодари за грижите, които правителството му и той лично полагаха за църквата.

Отецът благослови Борисов и младежите и ги разведе из манастира, като разказа историята му. Лидерът на ГЕРБ изслуша обясненията на митрополита за реликвите, които се пазят в обителта, както и за богослуженията. Той видя красивата гледка към Тракийската низина от една от залите на горния етаж.