Акциите на Tesla се понижават с близо 7% на извънборсовата търговия на Уолстрийт, тъй като инвеститорите се подготвят за вероятна продажба от страна на главния изпълнителен директор Илон Мъск на около една десета от акциите му в производителя на електрически автомобили след негово допитване в "Туитър", предаде БНР.

Най-богатият човек на планетата обяви в събота, че би продала около 10% от акциите в Tesla, след като подобна идея беше одобрена в анкета сред потребителите на социалната мрежа.

След обявяване на новината акциите на Tesla поевтиняха за кратко с 9% при старта на търговията във Франкфурт преди спадът да се ограничи до около 7% към 986 евро за акция.

На извънборсовата търговия на Уолстрийт пък акциите на Tesla се понижават с около 6,5% към 1142 долара за акция, след като през миналата седмица те достигнаха нов рекорден връх от 1243,49 долара.

От началото на годината обаче акциите на Tesla поскъпнаха с над 73% в сравнение с нарастване на технологичния индекс Nasdaq Composite през същия период с близо 24 на сто.