Министърът на икономиката Даниела Везиева поиска оставките на тримата членове на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания, които обвиниха и се опитаха да уволнят изпълнителната директорка Ваня Караганева.

Тъй като изгонването й не е било извършено според процедурата, тя все още е директорка и вероятно ще остане такава.

Тръгва си другата изпълнителна директорка Рая Каназирева, както и Диляна Софиянска и Радостин Вазов, и тримата назначени от ГЕРБ.

Решението на икономическия министър е взето, след като е направена проверка на изнесените от тримата данни и техните твърдения не отговаряли на истината.

„Считам, че действията на членовете на Съвета на директорите на ДКК уронват както престижа на Министерство на икономиката, така и на самото дружество. Те създават и впечатлението, че този състав на УС не иска да се промени модела на управление на дружеството”. Това заяви министърът на икономиката Даниела Везиева на брифинг в петък.

По думите й раздялата с тези членове на Съвета на директорите е малко позакъсняла. „Разговарях с тях и подадох ръка да работим заедно, защото считам, че трябва да има приемственост и опитът им ще допринесе за това да изчистим ДКК от всички обвинения. Наистина мислех, че с тези хора можем да работим по една обща кауза. Да, ще поискам оставката на тези трима членове. Много ме изненада медийната им кампания", допълни Везиева. И поясни, че изнесени от тях твърдения не отговарят на истината.

"При първото служебно правителство ДКК нямаше сайт. Явно не са считали, че трябва да информират за всички процедури, които се спазват", каза още Везиева.

Даниела Везиева Кадър: Фейсбук
Даниела Везиева Кадър: Фейсбук