ВиК-дружества продължават да натрупват задължения за стотици хиляди левове за консумирана електроенергия и мрежови услуги към ЕНЕРГО-ПРО, алармираха от дружеството. 

Затова фирмата започва поетапно спиране на електрозахранването на ВиК-сгради и съоръжения по график, само и единствено с цел ограничаване натрупването на дълг. Към настоящия момент едно от тях - ВиК-Дунав, е с неплатени сметки за близо осемстотин хиляди лева. Мярката ще влезе в сила на 04 януари догодина, когато ще започне поетапно изключването на административни обекти на разградското водоснабдително дружество, а впоследствие и обекти с водоснабдителни помпи.

ЕНЕРГО-ПРО взима предвид факта, че водоснабдяването, също като електроснабдяването, е услуга с висока обществена значимост и предприема предупредителна мярка като преустановяване на захранването на неизрядните клиенти само в краен случай. Изготвеният график на постъпателно изключване е изпратен до ръководствата на длъжниците и към прилагането му се пристъпва едва след като са изчерпани всички останали варианти за действие, казват още от компанията.

Изпратени са предупредителни писма и до други ВиК-дружества със закъснели плащания.