Да бъдем родители често означава да се научим да разбираме от множество различни, нови неща. Това е необходимо, за да вземаме правилни решения не само за детето, но и относно семейния бюджет, който ще е изложен на още повече предизвикателства. Така че е важно, когато купуваме нови неща, те да бъдат не само на удачни цени, но и наистина функционални. Само така те ще се превърнат в истинско удобство, а не в ненужно разхищения на средства.

В следващите редове ще споделим с Вас няколко практични съвета, с чиято помощ   да изберете наистина добър бебефон.

Трябва ли ви бебефон

Наличието на бебефон ще Ви позволи да бъдете поне през част от времето в различни стаи с детето си. Това е особено удобно, докато то спи – Вие ще можете да вършите домакинска работа или да си почивате извън спалнята, без да се тревожите дали вдигате прекалено много шум. В същото време ще можете да наблюдавате по всяко време какво се случва с него, без на всеки няколко минути да отскачате до вратата му. Ето какво трябва да имате предвид, за да изберете наистина функционален бебефон.

Честотата

Бебефонът е дистанционно устройство и може да получава смущения от други подобни устройства в дома. За да намалите вероятността от смесване на сигнали и да увеличите яснотата, изберете модел, който работи на честота над 900 MHz.

Датчик за батерията

Добре е бебефонът да има датчик, който показва кога батериите са на път да се изтощят. Така ще можете да сте спокойни, че сигналът не се е изгубил, без вие да разберете за това, и че тишината от другата страна със сигурност означава, че детето още спи.

Безжичен модел

Дори да трябва предавателят да стои постоянно включен в мрежата, погрижете се приемателят да е безжичен. Така ще можете спокойно да го носите със себе си навсякъде. Някои модели дори предлагат възможност да ги носите закачени с щипка на колана си, за да осигурят свобода на ръцете Ви и да са с Вас през цялото време.

Светлинен датчик за звук

Моделите със светлинен датчик за звук предлагат още едно удобство. Въпреки че имат говорител, с който да слушате звуците от детската стая, те разполагат и със светлинен датчик, който присветва, когато приемателят отчете шум. Така ще можете да видите, че детето е будно, дори ако слушате музика със слушалки, говорите по телефона или чистите с прахосмукачка.

Видео наблюдение

Последното удобство, което може да Ви е от полза, е мониторчето за видео наблюдение. Чрез него ще можете не само да чувате, но и да виждате какво прави детето във всеки един момент. Уверете се, че картината е качествена дори и при слаба светлина.