Германският железопътен оператор "Дойче бан" (Deutsche Bahn) е отчел силен растеж на приходите през 2021 г. и е оптимист, че възходящата тенденция ще продължи и през идните месеци, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Компанията се стреми да постигне годишни приходи от над 48 милиона евро през 2022 г., съобщи "Дойче бан".

През 2021 г. силният растеж в подразделението за международна логистика "Де Бе Шенкер" (DB Schenker) в частност е довело до рекордни приходи от 47,3 милиарда евро, което е увеличение с 18 на сто.

Загубите на групата са се понижили от 5,7 милиарда евро до 900 милиона евро през втората година на пандемията от коронавируса.

Миналата година ни показа, че хората искат да пътуват с влак, заяви главният изпълнителен директор на германския железопътен оператор Рихард Луц.

Компаниите искат да пренасочат повече трафик към жп транспорта, а политиците искат да продължат да подкрепят подобна промяна, добави той.

"Дойче бан" не посочи кога може да се върне към печалба. Компанията обаче очаква още тази година бизнесът отново да е печеливш, заяви главният финансов директор Левин Холе. Това е амбициозна, но постижима цел, допълни той.