Индиецът Балийш Шарма е новият ръководител на телекомуникациите, медиите и технологиите в PPF Group - компанията на Петр Келнер, която е собственик на телекома "Йеттел" у нас и Би Ти Ви.

От юли Шарма ще наблюдава мобилните и фиксирани оператори на групата, доставчиците на телекомуникационна инфраструктура и телевизионните мрежи в Централна и Югоизточна Европа. Досега те бяха на подчинение на Ладислав Бартоничек, който беше изпълнителен директор и на цялата компания на Келнер. Преди 10 дни нейното управление бе поверено на Иржи Шмейц.

Шарма ще се присъедини към групата след две десетилетия във "Водафон", където е заемал висши ръководни постове в няколко страни, сред които Малта, Чехия, Индия и Южна Африка.

„Много съм развълнуван да се присъединя към PPF и с нетърпение очаквам да работя с всички екипи на O2, Yettel, CETIN и CME (част от която е "Би Ти Ви Медия груп" - б.р.)“, казва Шарма. Предстои той да се премести в Прага от Йоханесбург, след като е бил управляващ директор на Vodacom Южна Африка.