Руският национален превозвач "Аерофлот" може да се сблъска с необходимостта да разглобява самолетите си, за да ползва резервни части. Това пише "Блумбърг", като се позовава на експерти от компанията IBA, които се занимават с бизнес анализи в сферата на авиацията.

В кратосрочен план компанията не е способна да замени самолетите "Боинг" и "Еърбъс", с които разполага, продължава изданието. Описва се среща на борда в началото на войната на 24 февруари, на която, без да се споменава войната в Украйна, е обсъждано състоянието на компанията. Някои от директорите, по-късно подали оставка, използвали основно ругатни, за да опишат ситуацията.

Компанията е санкционирана от САЩ и е в списъка на Европейския съюз с превозвачи, на които е забранено да летят до ЕС заради несъответствие със стандартите за безопасност.

По-голямата част от самолетите ѝ са "Боинг" и "Еърбъс". По-рано "Комерсант" писа, че за резервни части Русия може да се наложи да прибегне до половината си самолети, както съобщи и за отказ на китайски компании да доставят такива части на съседа си, пише Дневник.