Служебният министър на туризма Илин Димитров пое поста от предшественика си Христо Проданов на именния си ден - Илинден, на кратка церемония във ведомството.

"Приемам едно добре подредено министерство, работил съм с екипа му и смятам, че ще работим занапред добре заедно върху неотложните задачи - подготовката на зимния сезон", каза новият министър, който доскоро беше председател на парламентарната комисия по туризъм. 

Той получи икона на Свети Георги от предшественика си Христо Проданов, който отбеляза на прощаване, че оставя министерството в сигурни ръце и че целият бранш познава добре Илин Димитров. Димитров бе дълго време председател на Варненската туристическа камара, преди да стане депутат от "Продължаваме промяната". Той е единственият представител  на доскоро управлявалата партия, който е привлечен от президента Румен Радев в служебното правителство и вече отбеляза, че най-вероятно няма да е кандидат за депутат на предстоящите на 2 октомври извънредни парламентарни избори. Димитров изтъкна обаче, че привличането му в служебното правителство е станало със съгласието на Кирил Петков и Асен Василев.