Все още не се е сформирала приемателна комисия за даване на окончателен акт за експлоатация на газовия интерконектор, съобщи по БНР служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков.

Малко преди да тръгне заедно с вицепремиера Христо Алексиев на оглед откъм българската страна на съоръжението, за да видят на място положението, Шишков каза, че във вторник е имал работна среща със строителя и на нея станало ясно, че все още няма план за предаването на всички документи, необходими за издаването на акт 16. Ще разделим довършването на два етапа, за да може поне главното да приемем, а нещата, които не са свързани пряко с експлоатацията на самия обект, ще оставим за по-късно, за да пестим време, каза Шишков.

Според него издаването на документа със сигурност ще стане преди началото на отоплителния сезон, нямало голяма вероятност да се забави след това.

Шишков повтори, че до средата на август ще бъдат обявени търгове само за зимното почистване. Той имал ангажимент да осигури по-големи аванси за избраните фирми, за да могат да купят предварително материалите за зимата.