В железниците са направени поредните рокади - дружествата и за пътнически, и за товарни превози имат нови изпълнителни директори.                        Поредни рокади направи новото ръководство на “Холдинг БДЖ”. На 14 септември бордът на директорите е освободил шефа на “БДЖ Пътнически превози” Ивайло Георгиев, който бе назначен през февруари тази година след въртележките при министър Николай Събев. Новият изпълнителен директор е Христо Иванов - бивш шеф на същото дружество от 1 януари 2019 г.

На заседание на борда на 19 септември пък е освободен от поста шефът на “БДЖ Товарни превози” Християн Кръстев. Той беше начело на холдинга при кабинета “Орешарски”. На негово място е назначен друг бивш шеф на холдинга - Георги Друмев. Новият директор на товарните превози още не е вписан в Търговския регистър, изчаква се тридневен срок.

Промени се готвят и в държавната фирма “Монтажи”, която се занимава с ремонтите на язовири. Изпълнителният директор Тихомир Димитров ще бъде сменен по инициатива на принципала - министъра на икономиката Никола Стоянов. Преди ден той се оплака, че сегашното ръководство не представя на министерството пълен отчет за напредъка на работата по водоемите, за които държавата отпусна 500 млн. лв. през 2018 г. Така в момента нямало яснота колко точно са готовите язовири, но било ясно, че всички вече извършени ремонти са незаконни. Първостепенна задача за новия ръководител ще е да даде пълната картина, за да се набележат и спешни мерки за следващите месеци.

Очаква се до края на седмицата в Търговския регистър да бъде вписано новото ръководство. Досега, подобно на Държавната консолидационна компания, в борда е имало само трима членове, въпреки че по закон те трябва да са минимум пет. (24часа)