Главният изпълнителен директор на производителя на електромобили "Тесла" Илон Мъск е продал още акции на компанията, на стойност от 3,6 милиарда долара, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

Според документи, подадени в Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ, Мъск е продал от началото на седмицата 22 милиона акции на "Тесла".

През текущата година той се е разделил с ценни книжа на автомобилостроителната компания за близо 40 милиарда долара, с което предизвика опасения сред инвеститори, тъй като стойността на акциите на "Тесла" се понижи до най-ниското си равнище за последните 2 години.

Не е ясно дали продажбата на акции от страна на Мъск е свързана с придобиването на компанията, която управлява социалната мрежа "Туитър", но това подразни инвеститори, които са разочаровани, тъй като общото усещане, е че милиардерът пренасочва вниманието и ресурсите си от производителя на електромобили към онлайн платформата, отбелязва Ройтерс.

Предприемачът вече притежава 13,4 процента от "Тесла" при 17 процента преди година, по данни на компанията за анализи "Рефинитив".