Цончо Ганев от „Възраждане“, обвини „Демократична Блългария“, наричайки ги псевдо евроатлантици.Поводът за ядосаното изказване на Ганев, беше провокирано от думите на Атанас Атанасов от ДБ, който, определи този меморандум като еднакъв с този на ГЕРБ. Техният бил подписан от Теменужка Петкова през 2020г., който бил за сътрудничество в областта на ядрената енергетика.

И във вашия е посочено, че е правно необвързващ и неаргажиращ, както и в този на „Промяната“. Затова не гледайте когато подписвате нещо по един начин, а когато атакувате по друг, коментира още Атанасов.

Час и половина слушахме обвиненията на ГЕРБ и ПП. Изводите и безспорни факти, по този изчетен доклад са, че имаме едни евроатлнатици, но в същото време са пряки партньори на фирми и олигарси на Путин. Не за първи път го виждаме това от ДБ, това стана отдавна ясно и перфекто се чу миналата година. Сега с този доклад фирми свързани с Путин са работили с ПП. Но нека не се крият всички зад Петков, защото Атанасов работиха заедно с БСП и те също с работили с Путин, на висок тон обяви депутатът от "Възраждане"

Изкривения ви евроатлантизъм не мога да го приема и никога няма. Криете се зад гърба на Петков, но не само той е виновния. Затова сега да се срамуваме, от това че той е бил министър- председател сте виновни вие. Виновен е Слави, Корнелия Нинва също, че крепеше това правителство. Не се крийте всички зад дего. Защото за пореден път заставате и защитавате изпращане на оръжие и купуване на ядрено гориво, но в същото време защитавате бизнес интересите на олигарски свързани с Путин и това го казва ДАНС, продължи да коментира Ганев.

Лицемерието ви и изкривения ви евроатлантизъм са лоши на моменти. Този меморандум е меко казано притеснтителен и относно доставките на газ, стигаме до руските интереси. Правителството на Петков, в което участваше ДБ и БСП заедо спират доставки от „Газпром“, за да купуват от посредници отново газ от „Газпром“. Кълнете се в евроатлантизъм, но не в национално отговорнни политики.

Както каза един временно прибиваващ политик: „не ме гледайте какво правя, а ме слушай какво говоря“, това правите и вие. Стриктно изпълнявате това което казваше Бареков, един псевдо евроатлантик, разгненевен добави Ганев.

Вашата коалиция взе доста по-малко от „Възраждане“. Гледайки се от страни, самостоятелно, една по една, не че няма да можете да влезете, но няма до може да вземете субсидии, с присмех заяви още депутатът. 

Лично бих шайка, не знам защо така като се сета за ДБ ми излиза да кажа шайка, но но не сте шайка айде, коалиция сте, партия сте. Всички вие криейки сте зад „Промяната“, вие подписвате и продавате националните интереси, заложени в плана за възстановяване и устойчивост, свързнаи с ликвидирание на бългърската енерегитка.

Като след допълни, че по този начин от коалицията искали да се облагодетелстват и да купят батерии, като това предателство дори им било малко.

Искате да изкарате гражданите на либерализиран пазар. Тава ви е плана, който вие вкарахте. Лесно е да си измивате ръцете с ГЕРБ, но не те го вкараха, а вашата пропутинска коалиция говкара и така прекарвате изцуло руските си интереси.
Като накрая Ганев ги сравни с дините – били в душите си червени, а отвън зелени, точно като самият плод.