Volkswagen обяви, че вече няма да използва хромирани покрития за външни и вътрешни декоративни елементи в колите си, защото производството им нанася твърде много вреда на околната среда. Компанията ще замени целия хром с течна боя с подобен ефект, но на базата на екологично чисти суровини от биологичен произход.

Платът на седалката, който Volkswagen нарича Seaqual, съдържа 10% морски отпадъци. Пълнежът на седалката е направен на базата на обвивката на кафени зърна. Части от тапицерията и пода са от рециклиран полиестер, докато изолацията на "килима" е направена от други видове пластмаса, като рециклирани бутилки.

Снимки: Фолксваген
Снимки: Фолксваген

От външната страна на автомобила могат да се намерят рециклирани материали в защитата на долната част и на калниците. Тези решения намаляват въглеродните емисии с повече от 30 процента в сравнение с конвенционалните материали, използвани в автомобилната индустрия, казват от Volkswagen.

На 1 март компанията планира да представи актуализиран ID.3. Електрическият автомобил ще получи минимални промени в екстериора, но интериорът трябва да бъде подобрен забележимо.