Традиционните плодови ротативки са популярни и до днес, въпреки огромното разнообразие от много други символи. Една от тях е, че първият плодов слот е произведен през 1900 г. и се казваше Money Honey. Беше електромеханичен, но днес слотовете с плодове са дигитални. На какво се дължи тяхната популярност?

Какво е важно да се знае за ротативките с плодове?

Това са виртуални класически слотове, обичайно с 5 барабана и 3 или 4 реда символи във вид на плодове. Завъртането става с натискането на бутон, а спирането е на случаен принцип, с което се оформят и произволни комбинации.

Във всяко казино този тип игри преобладава в големи количества и са най-разнообразни. Сред тях са и съвременните онлайн ротативки с плодове. При разработването им, производителите създават висококачествени графики, визуални ефекти и предвиждат огромни бонус функции.

Защо потребителите ги обичат?

Плодовите слотове, както и останалите разновидности на тази категория игри, са предпочитани в онлайн казината, тъй като:

  • са с огромен брой бонус функции и парични награди – въпреки простотата си, в тях са заложени множество възможности за печалби и бонуси;
  • имат красив интерфейс и идентичност с машинките от наземните заведения – интерфейсът на плодовите ротативки копира дизайна на физическите аналози. Използват се много цветни, триизмерни и потапящи графики;
  • често водят до печалби на различни бонуси и прогресивни джакпоти – имат бонуси, като безплатни завъртания, много печеливши линии, специални символи и прогресивен джакпот, чието попадение е на случаен принцип и води до огромни печалби;
  • лесни са за усвояване – преди завъртането е необходимо задаване размера на залога и натискане на бутона. След всяко спиране е необходимо повторно завъртане, освен ако не е активирана функцията за автоматично въртене;
  • предоставят безплатен демо режим – начинаещите играчи лесно усвоят правилата, без риск от загуби.

Кои ротативки с плодове плащат повече?

При избора е важно да се обръща внимание на характеристиките и по-специално на RTP и волатилността. Първото е съкращение от Return to Player и дава информация за сумата, която потребителят може да си върне в дългосрочен план.

Волатилността е показател, информиращ за процентния риск. Когато волатилността е по-висока, броят на печалбите е малък, но размерът им е доста висок. В обратния случай, когато волатилността е ниска, има чести печалби, но са малки по размер.